Огляд інструменту

Дуже часто можна відчувати двоїсте ставлення до змін. Вивчення обох сторін (хороших і не дуже) нашої поведінки може допомогти нам конкретизувати витрати, а також вигоди. Цей інструмент може допомогти нам знайти мотивацію, необхідну для змін поведінки.

На перший погляд це може здатися дуже простим, але не варто недооцінювати силу цього інструменту! Бачення всіх плюсів і мінусів чорно-білим може сильно мотивувати і допомогти нам перейти від попереднього споглядання до етапу споглядання та підготовки змін.

Як використовувати цей інструмент

Виберіть один із способів реагування на поведінку вашого ЗЗ (наприклад, кричати, уникати, бурчати), який хотіли б змінити. Наведіть його конкретні приклади, наприклад: будити партнера після його(її) вечірки на всю ніч, що він(а) не проспав і не прогуляв роботу. 

• Перерахуйте всі переваги продовження такої поведінки та всі недоліки продовження такої поведінки. 

• Тепер зробіть навпаки: тобто перерахувати всі переваги припинення такої поведінки та всі недоліки припинення поведінки. 

• Позначте кожен елемент короткостроковим або довгостроковим. 

Зверніть увагу. 

Наші нинішні звичні моделі поведінки мають короткострокові вигоди, але довгострокові негативні наслідки, а наші нові варіанти поведінки можуть створити дискомфорт спочатку, але мати довгострокові вигоди. 

Корисні посилання

Посилання відкриється у новій вкладці.
Ви можете виконувати завдання онлайн і потім завантажити результати на свій пристрій.
Або роздрукувати інтструмент чи просто завантажити бланк для подальшої роботи з інструментом.

завантажити Інструмент

Ми у соцмережах. Долучайтесь!